social media tips

7 onmisbare onderdelen op jouw homepage.

Ben je bezig met of ben je aan het nadenken over het maken van een nieuwe website voor je eigen bedrijf? Wil je er zeker van zijn dat de opbouw van jouw homepage klopt?

Lees dan zeker dit blogbericht en ontdek wat zeker niet mag ontbreken op een succesvolle homepage.

Als webdesigners krijgen we vaak de vraag van klanten wat er nu juist op de homepage van hun website dient te staan. Moet je juist zoveel mogelijk info op je homepage plaatsen of hou je het nu toch beter wat luchtiger?

De opbouw van je website is enorm belangrijk. Uit studies blijkt dat ruim 80% van je websitebezoekers op basis van jouw homepage zullen beslissen of ze al dan niet iets zullen kopen van jou of gebruik zullen maken van jouw services. Als de opbouw verwarrend is, te druk is of gewoonweg saai, dan is de kans groot dat ze je website zullen verlaten.

Dit zijn de zaken waarop je dient te letten:

 • Header
 • Hero image
 • Korte introductie
 • Diensten
 • Reviews/Testimonials
 • Extra
 • Footer

Header
De header kan je bovenaan de website terugvinden. In de header kan je jouw logo (niet te groot, niet te klein) en een eenvoudige, duidelijke menu terugvinden. Hou het simpel en verwijs vanuit de menu enkel door naar de meest belangrijke pagina’s van jouw website.

Hero image
Een hero image is niets minder dan een grote afbeelding net onder header die meestal de volledige breedte van je scherm inneemt. Wanneer er bezoekers naar jouw website komen is dit dan ook het eerste beeld dat ze te zien krijgen.

De hero image is de eerste plek waar je interesse kan opwekken bij je bezoekers. Zoals je weet is een eerste indruk belangrijk, dus zorg er dan ook voor dat deze afbeelding in combinatie met je copy in één oogopslag weergeeft wat jij als bedrijf juist doet.

De afbeelding dient professioneel en relevant te zijn, gebruik hier bij voorkeur geen foto’s die met een smartphone genomen zijn, wel foto’s van een professionele fotograaf.

Je koptekst dient uit te leggen wat je juist aanbiedt. Schrijf hier enkel relevante zaken en verwerk bij voorkeur enkele keywords in deze tekst.

Zou je de bezoeker al overtuigd hebben? Maak het hen alvast niet te moeilijk en plaats hier een CTA (Call-to-action) knop waardoor ze met slechts één klik bijvoorbeeld contact kunnen opnemen met jou.

Korte introductie
Bezoekers leren je graag kennen. Hou het wel kort, vergeet niet dat de klant centraal staat en vertel eventueel wat meer over de missie/visie van jouw bedrijf, waarom je begonnen bent met je bedrijf en wat het voor jou betekent. Vergeet zeker niet om een knop toe te voegen die de bezoeker naar de ‘over ons’-pagina brengt.

Diensten
De bezoeker weet intussen wat je als bedrijf doet en wie je bent. Nu is het tijd om je (belangrijkste) producten of diensten weer te geven. Het zijn langs de ene kant heel relevante dingen voor je bezoeker om te zien, maar het werkt eveneens als CTA waarbij je aanspoort om een aankoop te volbrengen. Gebruik bij voorkeur een foto, titel en korte beschrijving van je product/dienst. Als je geen foto’s hebt kan je eventueel ook pictogrammen gebruiken.

Reviews
Heb je enkele tevreden klanten die bereid zijn om een review te plaatsen? Twijfel niet om deze weer te geven op jouw homepage. Bezoekers weten graag van gelijkgestemden hoe hun ervaring was met een bepaald product/dienst of over het algemeen met jouw bedrijf.

Extra
Nu je de belangrijkste zaken hebt behandelt op jouw homepage heb je nog ruimte over om bijvoorbeeld één van de volgende zaken weer te geven:

 • Blogberichten
 • Inschrijving voor jouw nieuwsbrief
 • Workshops/events
 • Logo's van partners

Footer
Intussen zijn we aangekomen bij de voettekst van de homepage. Hier krijg je de laatste kans om de aandacht te trekken van bezoekers die helemaal tot onderaan zijn doorgescrollt.

Wat kan je bijvoorbeeld plaatsen in je footer?

 • Navigatie links
 • Social Media icons
 • Link naar je contactformulier

Zo hebben we alle 7 onderdelen besproken die onmisbaar zijn op jouw homepage. Heb je al deze elementen opgenomen in jouw homepage? Als het antwoord nee is, of je geraakt er moeilijk aan uit, neem gerust contact met ons op en laten we bekijken wat we voor elkaar kunnen betekenen!