social media tips

8 Tips om jouw social media een boost te geven.

Als bedrijf is het zeker niet makkelijk om op te vallen tussen de miljoenen andere bedrijven die aanwezig zijn op sociale media. In deze blog geven we je 8 tips waarmee jij jouw bedrijf een boost kunt geven op sociale media.

Waarom zijn sociale media belangrijk voor bedrijven?

Sociale media zijn vandaag de dag ongetwijfeld de meest invloedrijke media. Het wordt niet alleen meer gebruikt om het verloop van je dag te delen met vrienden en familie of om nieuwe vrienden te maken. Het is een krachtig medium om online reclame te maken voor jouw bedrijf.

Sociale media bieden tal van mogelijkheden voor bedrijven. Je kan binnen enkele seconden een groot aantal mensen bereiken via advertenties tegen een aanzienlijk lagere prijs dan bijvoorbeeld een radiospot of een advertentie in een dagblad.

58% van de wereldbevolking is actief op sociale media, wat betekent dat er een aanzienlijk grote doelgroep beschikbaar is waarop jij je kunt focussen. Daarom is het zo belangrijk dat ook jouw bedrijf aanwezig is op sociale media.

Hieronder geven we 8 tips om jouw aanwezigheid op social media een boost te geven:

1. Wees consistent
Het is belangrijk, zeker als klein bedrijf, om consistent te zijn wanneer je begint met het gebruik van sociale media.

Het opbouwen van volgers kan lang duren, en hierdoor verliezen veel bedrijven de moed en raken ze ontmoedigd om zich bezig te blijven houden met hun account. Wees daarentegen consistent (post bijvoorbeeld elke vrijdag), en je zult het resultaat hiervan ook te zien krijgen.

2. Plan je posts vooraf in
Maak het jezelf niet te moeilijk. Naast je dagdagelijks werk kan het beheer van je sociale media profielen veel tijd in beslag nemen. Daarom is het interessant om je posts vooraf in te plannen. Schrijf bijvoorbeeld enkele posts vooruit en plan ze in. Op deze manier bespaar je tijd en hoef je je achteraf niet bezig te houden met het manueel plaatsen van deze posts.

(Bonustip: gebruik hiervoor tools als Agorapulse, SocialPilot , SproutSocial ...)

3. Kwaliteit boven kwantiteit
Focus op kwaliteit boven kwantiteit. Het is beter om één relevante en interessante post per week te plaatsen in plaats van drie posts die eigenlijk geen waarde toevoegen.

4. Kies het juiste social kanaal
Ga eens na op welke social media kanalen jouw doelgroep effectief aanwezig is. Als je wekelijks post op Twitter, maar je doelgroep is hier niet (meer) aanwezig, dan ben je enkel onnodig werk aan het verrichten. Focus je dus op de kanalen waar jouw doelgroep prominent aanwezig is.

5. Stel een contentkalender op
Bij het uitwerken van een strategie kan je een social media contentkalender opstellen. Dit kan in excel, op papier of via de tools die we hierboven in de bonustip reeds vermeldde.

Het interessante aan een contentkalender is dat je goed kan nadenken over welke onderwerpen je wil posten op jouw profiel en de frequentie van de posts. Zowel voor jezelf als voor je volgers geeft dit een duidelijker overzicht van je posts en zal het ervoor zorgen dat volgers frequent jouw profiel bezoeken om meer te weten te komen over bepaalde onderwerpen.

6. Wees persoonlijk
Sociale media zijn oorspronkelijk niet gemaakt om producten of diensten op te promoten. Post dus niet je reclamefolder online, maar wees persoonlijk en doe er iets leuks mee!

Leer je volgers iets bij over jouw bedrijf en/of producten, geef ze enkele tips & tricks, inspireer ze. Gebruik deze kanalen om een sterkere band op te bouwen met je doelgroep.

7. Experimenteer
Wees niet bang om eens te experimenteren. Er zijn tal van mogelijkheden om creatief te zijn en uit te zoeken wat wel of niet werkt bij jouw volgers.

Op Instagram kan je bijvoorbeeld ook foto’s en video’s posten op je story, je kan een livestream starten en je volgers eens een kijkje achter de schermen geven. Ook peilingen zijn een leuke en interactieve manier om in interactie te gaan met volgers, misschien kunnen ze zo ook hun mening geven over toekomstige producten?

8. Meet jouw succes
Na al jouw efforts wil je toch graag weten of jouw aanwezigheid op deze kanalen effectief iets uithaalt? Meten is weten én misschien is dit wel de belangrijkste tip.

Gebruik tools zoals Google Analytics en ontdek hoeveel mensen via social media op jouw website terecht zijn gekomen en voor hoeveel omzet ze zorgen. Dit kan je doen door bijvoorbeeld UTM-tags toe te voegen aan jouw advertenties.

We kunnen vaststellen dat jouw aanwezigheid op sociale media is enorm belangrijk is. Daarnaast biedt het ook vele mogelijkheden op het vlak van adverteren. Wil je graag meer weten over hoe wij jou kunnen bijstaan bij het adverteren op sociale media? Neem gerust contact met ons op en laten we bekijken wat we voor elkaar kunnen betekenen.